Mákos guba

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók:
8 kifli, 1 liter tej, 30 dkg darált mák, 4 tojás, 1 ek. porcukor, 1 ek. vaj, 1 ek. liszt, 20 dkg cukor.

Elkészítése:
A kifliket karikákra vágjuk. A tejet a mákkal és a cukorral felfőzzük és kevergetés közben hozzáadjuk a négy tojássárgáját, a fehérjét pedig félretesszük. A kapott öntetet a kifli karikákra öntjük és összedolgozzuk, majd egy kivajazott és liszttel beszórt tepsibe halmozzuk. A tojásfehérjét kevés porcukorral kemény habbá verjük és egyenletesen elosztva a kifli halomra öntjük. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük kockára vágjuk és melegen tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel