Raffaellos muffin recept

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Raffaellos muffin, kakaós fahéjas joghurtos tésztából, Raffaello vagy hasonló bon-bonnal töltve, tojásfehérje mázba és kókuszreszelékbe mártva.
Raffaellos muffin
Hozzávalók:
1 tojás, 1 csomag vanília, 13 dkg cukor, 80 ml olaj, 2,5 dl joghurt vagy kefir, 28 dkg liszt, 3 teáskanál sütőpor, fél teáskanál őrölt fahéj, csipetnyi só, 2 evőkanál kakaópor, 12 db Raffaelló vagy hasonló bon-bon.
Tetejére: 25 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, 5 dkg kókuszreszelék, 2 - 3 evőkanál víz.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a muffinsütőt kibéleljük a papírkapszlival. A tojást habosra keverjük a cukorral, a vaníliával, majd belekeverjük az olajat és a joghurtot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, a fahéjjal, a kakaóporral. A tojásos masszába belekeverjük a lisztes keveréket. A formába teszünk egy-egy evőkanálnyi masszát, beleteszünk egy-egy Raffaellót, majd ismét kakaós masszával fedjük be. (Nekem ebből a mennyiségből 16 db lett.) 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A mázhoz a tojásfehérjét felverjük apránként adagolva a porcukorral és a vízzel. A kihűlt muffinokat belemártjuk a mázba, majd a kókuszreszelékbe.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel