Hozzávalók
Tésztához 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 1 tojássárgája, 2 kávéskanál piros Wilton zselés ételfesték.
Krémhez 1 dl tejszín, 10 dkg fehér csokoládé.
Elkészítése
Először is a krémhez a tejszínt egy kis lábasban felmelegítjük, beletördeljük a csokoládét.
Állandó kevergetés mellett teljesen felolvasztjuk, utána hűtőbe tesszük, teljesen kihűtjük, szinte meg is dermed.
A tésztához a lisztet, valamint a porcukrot egy tálba tesszük, majd elmorzsoljuk a margarinnal.
A tojássárgájába belekeverjük az ételfestéket, beleöntjük a lisztbe és tésztává gyúrjuk.
Folpackba tekerve 30 percig a hűtőben pihentetjük.
Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra, illetve sütőpapírral kibélelünk tepsiket.
A tésztát egy lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtjuk, szív alakú formával kiszaggatjuk, utána tepsikre sorakoztatjuk, majd tepsinként 9 perc alatt megsütjük.
A krémet több órás hűtést követően kézi mixerrel habosra keverjük, és megtöltjük vele a kihűlt kekszeket.
Megjegyzés
Mindenféleképpen minőségi fehér csokoládét és tejszínt használjunk, ekkor néhány órás hűtés után már fel lehet verni a mixerrel.
Próbáltam olcsóbb csokival (tortabevonó) és tejszínnel, de csak másnap lehetett felverni, de sem az állaga, sem az íze sem volt tökéletes.
Ezt a kekszet sütöttem Kiskanál Valentin-napi link bulijára.
Tésztához 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 1 tojássárgája, 2 kávéskanál piros Wilton zselés ételfesték.
Krémhez 1 dl tejszín, 10 dkg fehér csokoládé.
Elkészítése
Először is a krémhez a tejszínt egy kis lábasban felmelegítjük, beletördeljük a csokoládét.
Állandó kevergetés mellett teljesen felolvasztjuk, utána hűtőbe tesszük, teljesen kihűtjük, szinte meg is dermed.
A tésztához a lisztet, valamint a porcukrot egy tálba tesszük, majd elmorzsoljuk a margarinnal.
A tojássárgájába belekeverjük az ételfestéket, beleöntjük a lisztbe és tésztává gyúrjuk.
Folpackba tekerve 30 percig a hűtőben pihentetjük.
Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra, illetve sütőpapírral kibélelünk tepsiket.
A tésztát egy lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtjuk, szív alakú formával kiszaggatjuk, utána tepsikre sorakoztatjuk, majd tepsinként 9 perc alatt megsütjük.
A krémet több órás hűtést követően kézi mixerrel habosra keverjük, és megtöltjük vele a kihűlt kekszeket.
Megjegyzés
Mindenféleképpen minőségi fehér csokoládét és tejszínt használjunk, ekkor néhány órás hűtés után már fel lehet verni a mixerrel.
Próbáltam olcsóbb csokival (tortabevonó) és tejszínnel, de csak másnap lehetett felverni, de sem az állaga, sem az íze sem volt tökéletes.
Ezt a kekszet sütöttem Kiskanál Valentin-napi link bulijára.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése