Sós kifli (Katika-féle)

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
1 kg liszt, 6 dl tej, 2 dl olaj, 10 dkg élesztő, 1 ek. cukor, 1 púpos ek. só, 10 dkg trapista sajt, 1 egész tojás, és 1 tojássárgája a tetejére, szezámmag, köménymag.

Elkészítése:
1 dl tejben és egy kis cukorban felfuttatjuk az élesztőt. A maradék 5 dl tejet felforrósítjuk, beleöntjük az olajat, a cukrot, és a sót. A lisztbe öntjük a kovászt, majd a meleg tejes keveréket. Jól összekeverjük, kidolgozzuk, és meleg helyen kb. 1 órát pihentetjük. Elég lágy massza lesz. 6 cipóra osztom, majd cipónként kb. 35 cm átmérőjű körökre nyújtom. Megkenem olajjal, majd a kört először 4 fele, majd mindegyik negyedet még négyfelé osztom derelyeszaggatóval, összesen 16 szeletre vágom, mint a tortát. Kívülről feltekerem, olajozott tepsibe teszem, a tetejét megkenem tojással, majd sajtot, vagy szezámmagot, vagy köménymagot szórok rá. Nagyon forró, előmelegített sütőben, de takarék lángon sütöm. Az első adagot még nem teszem a sütőbe, hanem a tepsibe hagyom kelni addig, amíg a másik cipót kinyújtom, felszeletelem. A sütőben takarék lángon kb. 10-15 percig sütöm. Összesen 96 kifli lesz belőle.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel