Csokoládés muffin

2009. ápr. 11. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 1 zacskó sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 12 dkg tejcsokoládé, 12 dkg fehér csokoládé, 10 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 dl tejföl, 10 dkg vaj, 1 db tojás.

Elkészítése:
Kapcsoljuk be a sütőt, és melegítsük elő 180 fokra. A lisztet és a kakaóport szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a kristálycukrot, a sütőport, majd keverjük össze. A tojást félig verjük fel, a vajat olvasszuk meg, keverjük össze a tejjel és a tejföllel, majd öntsük a lisztre. Fakanállal keverjük össze a tésztát úgy, hogy közben az apróra tördelt csokoládédarabkákat is hozzáadjuk. A muffin sütőforma mélyedéseibe tegyünk 12 db papírhüvelyt, és ezekben osszuk el a tésztát egyenlő részben. Tegyük be az előmelegített sütőbe 15-20 percre, illetve amíg át nem sül.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel