Havas háztető

2009. ápr. 11. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
6 tojásból sütött vékony piskótalap vagy 1 csomag készen kapható mézes tortalap.
Közepéhez: 25 dkg darált háztartási keksz, 4 ek. cukor, 2 ek. rum, 2 ek. keserű kakaópor, 5-6 dkg margarin, 2,5 dl tej.
Vaníliás krémhez: 5 dl tej, 4 ek. cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag főzni való vanília ízű pudingpor, 15 dkg margarin.
Csokoládémázhoz: 10 dkg vaj, 2 ek. keserű kakaópor, 20 dkg porcukor, 4 ek. víz.
Tetejére: 10 dkg kókuszreszelék.

Elkészítése:
A piskótát hosszában 3 részre vágjuk, ha mézes lapot használunk, az már fel van csíkozva. Egyet tálra teszünk belőle. A közepére valókat összegyúrjuk, és a tésztára, hosszában félhenger alakban ráfektetjük. A krémhez valókból, a margarin kivételével, kevergetve sűrű krémet főzünk. Amikor már csak langyos, a margarint is belekeverjük. Ezt a krémet nedves késsel, háromszöget alakítva a tésztára kenjük, és a másik két tésztalappal oldalról megtámasztjuk. Így lesz olyan a formája, mint a háztető. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. A mázhoz valókat kevergetve simára főzzük, a tészta tetejét ezzel bevonjuk, és mielőtt teljesen megszilárdulna kókuszreszelékkel is meghintjük. Miután megdermedt, forró vízbe mártott késsel jó ujjnyi vastagon fölszeleteljük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel