Kakaós tekercs recept

2009. ápr. 13. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók:
Tésztához: 7 tojás, 8 dkg porcukor, 2 dkg kakaó, 5 dkg rétesliszt.
Krémhez: 20 dkg cukor, fél dl víz, 1 vanília, 3 tojássárgája, 25 dkg vaj.
Csokoládé bevonathoz: 10 dkg tortacsoki, 5 dkg vaj.

Elkészítése:
A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót, lisztet és végül a tojások felvert habját. Zsírozott, lisztezett tepsibe téve megsütjük, majd még melegen összetekerjük egy vizes konyharuhába és így hagyjuk kihűlni.
A cukrot a vízben sűrűre főzzük, utána a tűzről levéve beletesszük a vaníliát, a tojássárgáját, és kihűlésig keverjük. Ekkor adjuk hozzá a vajat, amivel még jól kikeverjük, és megtöltjük vele a piskótatekercset.
A csokoládét a vajjal gőz fölött felmelegítjük, azután a tekercset be vonjuk vele, villával mintát húzunk rá.
Recept letöltése

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel