Szlovák szelet

2009. ápr. 13. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
30 dkg cukor, 4 tojás, 10 ek. víz, 10 dkg darált dió, 20 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 ek. kakaó, 1 vaj, 2 vanília, 20 dkg cukor, 3 dl tej, 3 ek. liszt, 1 csokimáz.


Elkészítése:
A cukrot habosra keverjük a tojássárgájával és a vízzel, majd hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, a sütőport és a keményre felvert tojáshabot. Megsütjük, utána hagyjuk kihűlni.
A vajat habosra keverjük a vaníliával és a cukorral. A tejből és a lisztből főzött krémet készítünk, állandó keverés mellett kihűtjük, majd belekeverjük a vajkrémet.
Rákenjük a kihűlt tészta tetejére, végül csokimázat teszünk rá. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel