Sajtos csiga recept

2010. márc. 19. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Sajtos csiga recept, sós sütemény, napraforgó maggal valamint reszelt sajttal.
Sajtos csiga
Hozzávalók:
3 evőkanál langyos tej, 2 kávéskanál cukor, 1 élesztő, 50 dkg liszt, 1 ráma, 2 tojássárgája, 3 kávéskanál só, 1 tejföl, 30 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál szezámmag, körülbelül 1 evőkanál napraforgómag.


Elkészítése:
Egy teflon serpenyőben megpirítjuk a magokat.
A tejbe belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, beleöntjük az élesztős tejet, a tojássárgáját, a sót, a tejfölt, jól kidolgozzuk.
20 perc múlva kinyújtjuk, megszórjuk egy kevés sajttal, összehajtogatjuk, utána ismét 20 percig pihentetjük.
Ezt még 2-szer megismételjük. Közben előmelegítjük a sütőt.
A tésztát kinyújtjuk nagyjából 80 x 30 cm -es téglalappá. Megkenjük egy kevés olvasztott vajjal, majd megszórjuk reszelt sajttal. Feltekerjük mint a beiglit, azután megkenjük tojással a tetejét.
A deszkára a tészta mellé rászórjuk a pirított magokat, utána ráhajtjuk a tésztát, hogy mindenhol érjék a magok.
Háromszög alakúra vágjuk, vajazott tepsibe tesszük, egy kicsit még hagyjuk kelni, végül pirosra sütjük.



Megjegyzés:
Ennek a receptnek a Pogácsa recept ( Sári-féle ) az alapja.
Hasonló még a Sonkás pizzás csiga, és a Zöldfűszeres hagymás pogácsa.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel