Sonkás pizzás csiga

2010. júl. 10. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Sonkás pizzás csiga, sós sütemény, szezámmaggal, füstölt sajttal valamint füstölt hússal és vöröshagymával vagy lilahagymával.
Sonkás pizzás csiga
Hozzávalók:
Tésztához: 3 evőkanál langyos tej, 2 kávéskanál cukor, 1 élesztő, 50 dkg liszt, 1 ráma, 2 tojássárgája, 3 kávéskanál só, 1 kis tejföl.
Töltelékhez: 1 közepes fej vöröshagyma vagy lilahagyma, nagyjából 20 dkg sonka vagy bármilyen füstölt hús, körülbelül 20 dkg füstölt sajt, 1 nagy tubus pizzakrém.
Tetejére: tojás, szezámmag.


Elkészítése:
A tejbe belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, beleöntjük az élesztős tejet, a tojássárgáját, a sót, a tejfölt, majd jól kidolgozzuk.
20 perc múlva kinyújtjuk, összehajtogatjuk, ezt követően ismét 20 percig pihentetjük.
Közben előmelegítjük a sütőt körülbelül 160 fokra.
A tésztát kinyújtjuk hozzávetőleg 80 x 30 cm-es téglalappá.
A hagymát apró kockára vágjuk, kicsit megdinszteljük, a füstölt húst vagy sonkát is apró kockára vágjuk, a sajtot lereszeljük.
A tésztát megkenjük pizza krémmel, utána a tészta közepére hosszanti irányban rászórjuk a sonkát, a hagymát, és a reszelt sajtot. Feltekerjük mint a beiglit és megkenjük tojással a tetejét.
Háromszög alakúra vágjuk, majd vajazott tepsibe tesszük, megszórjuk a szezámmaggal, egy kicsit még hagyjuk kelni, végül pirosra sütjük.



Megjegyzés:
Az alapját, a Pogácsa recept ( Sári-féle ) recept adta.
Hasonló még a Sajtos csiga recept, és a Zöldfűszeres hagymás pogácsa.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel