Hozzávalók:
Tésztához: 25 dkg ráma, 25 dkg porcukor, 1 csomag vanília, 4 tojás, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg rétesliszt, fél csomag sütőpor, 1 csipetnyi só.
Mázhoz: 20 dkg porcukor, 3 evőkanál citromlé, 1 evőkanál forró víz, 1 kávéskanál olaj.
Elkészítése:
A vajat a porcukorral és a vaníliával habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a citromhéjat.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a megmaradt tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipetnyi sóval. A tojásos masszához adagoljuk a lisztet és a tojáshabot.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, azután 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük, utána a kihűlt tészta tetejére kenjük.
Tetszés szerint szeleteljük, díszítjük. Szaggathatunk belőle pogácsa szaggatóval félholdakat is.
Megjegyzés:
Ugyan ezzel a recepttel muffinokat is sütöttem, amiket színes, csillag alakú cukrokkal szórtam meg.
Tésztához: 25 dkg ráma, 25 dkg porcukor, 1 csomag vanília, 4 tojás, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg rétesliszt, fél csomag sütőpor, 1 csipetnyi só.
Mázhoz: 20 dkg porcukor, 3 evőkanál citromlé, 1 evőkanál forró víz, 1 kávéskanál olaj.
Elkészítése:
A vajat a porcukorral és a vaníliával habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a citromhéjat.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a megmaradt tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipetnyi sóval. A tojásos masszához adagoljuk a lisztet és a tojáshabot.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, azután 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük, utána a kihűlt tészta tetejére kenjük.
Tetszés szerint szeleteljük, díszítjük. Szaggathatunk belőle pogácsa szaggatóval félholdakat is.
Megjegyzés:
Ugyan ezzel a recepttel muffinokat is sütöttem, amiket színes, csillag alakú cukrokkal szórtam meg.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése