Aszalt szilvás kuglóf recept

2011. szept. 11. | 2 megjegyzés | Címkék: ,
Aszalt szilvás kuglóf recept, kevert tésztás sütemény, marcipán ízű mázzal és reszelt csokoládéval.
Aszalt szilvás kuglóf
Hozzávalók:
Tésztához: 4 tojás, 20 dkg kristálycukor, 1 dl olaj, 1 dl víz, 1 teáskanál mandulaaroma, 1 teáskanál rumaroma, 1 citrom reszelt héja, 1 csipetnyi só, 1 csomag sütőpor, 20 dkg liszt, 10 szem aszalt szilva, 1 tábla csokoládé.
Tetejéhez: 1 csomag marcipán ízű bevonómáz, reszelt csokoládé.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük körülbelül 150 fokra.
A tojássárgákat a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet és az aromákat, ezt követően belereszeljük a citromhéjat is.
Hozzáadunk egy csipet sót és a sütőport, a lisztet apránként adagolva belekeverjük a masszába. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a tojásos keverékbe.
Az aszalt szilvát és a csokoládét apróra vágjuk, ezután a tésztába forgatjuk, majd a szilikonos kuglófformába öntjük, kicsit megrázogatjuk.
Légkeveréses sütőben körülbelül 40 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Nagyjából 10 perc után kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a leírás szerint a marcipánmázat, végül a kihűlt tésztára kanalazzuk és csokireszelékkel megszórjuk.



aszalt szilvás kuglóf szeletek
aszalt szilvás kuglóf szeletek

2 megjegyzés:

Kreatív konyha írta...

Tetszik, biztosan finom. Szeretem az aszalt szilvás dolgokat....

Megjegyzés küldése

Fel