Habos kakaós szelet gyümölccsel

2011. dec. 16. | 1 megjegyzés | Címkék: , ,
Habos kakaós szelet gyümölccsel, kevert tésztás, meggyes, gyümölcsös sütemény, tojáshabbal a tetején.
Habos kakaós szelet gyümölccsel
Hozzávalók:
Tésztához: 30 dkg vaj, 3 dl tej, 6 db tojás, 20 dkg kristálycukor, 40 dkg liszt, 4 dkg kakaópor, 1 kávéskanál őrölt gyömbér, 1 evőkanál sütőpor, 1 üveg magozott meggybefőtt vagy tetszőleges gyümölcs.
Tetejére: 4 tojásfehérje, 10 evőkanál kristálycukor.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, egy körülbelül 30 x 40 cm -es tepsit kibélelünk sütőpapírral, ezt követően megolvasztjuk a vajat.
Előveszünk három tálat. Az elsőbe habosra keverjük a tojásokat a kristálycukorral, a másodikba a lisztet, a kakaóport, a gyömbért és a sütőport keverjük össze, a harmadikba pedig összeöntjük a tejet és az olvasztott vajat. Végül az első tálba beleöntjük a második majd a harmadik tál tartalmát.
A tepsibe simítjuk a masszát, a tetejét kirakjuk meggyel vagy más gyümölccsel, nagyjából 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A tojásfehérjét gőz felett apránként adagolva a cukorral nagyon kemény habbá verjük - főzzük. A kihűlt sütemény tetejére kenjük, kenőlapáttal egy kicsit függőlegesen megtapikoljuk, így alakul ki a tüskés minta.

1 megjegyzés:

Roza írta...

Jól néz ki:)

Megjegyzés küldése

Fel