Hozzávalók:
Tésztához: körülbelül 3 dl tej, 2 adag kávé, 20 dkg babapiskóta.
Pudinghoz: 1 csomag tejszínízű pudingpor, 3 evőkanál kristálycukor, 4 dl tej, 1 csomag mézeskalács ízű pudingpor ( a Tescoban vettem ), 3 evőkanál kristálycukor, 4 dl tej.
Töltelékhez: 2 db alma lereszelve, a levétől kinyomkodva, 1 teáskanál vaj.
Tetejére: egy kevés kakaópor.
Elkészítése:
A tejszínízű pudingba belekeverjük a kristálycukrot és a tejet apránként adagolva, majd sűrűre főzzük. Ugyan így elkészítjük a mézeskalács ízű pudingot is.
Az almát egy kicsit megdinszteljük a vajban.
A tejbe beleöntjük a kávét, utána egyenként belemártogatjuk a fele babapiskótát, kirakunk vele egy 24 cm -es kapcsos tortaformát. Rákenjük a mézeskalács ízű pudingot, erre az almát, majd a másik fele kávés tejbe áztatott babapiskótát, végül a tejszín ízű pudingot.
A tetejét megszórjuk kakaóporral, ezt követően hűtőbe tesszük és készen is vagyunk.
Tésztához: körülbelül 3 dl tej, 2 adag kávé, 20 dkg babapiskóta.
Pudinghoz: 1 csomag tejszínízű pudingpor, 3 evőkanál kristálycukor, 4 dl tej, 1 csomag mézeskalács ízű pudingpor ( a Tescoban vettem ), 3 evőkanál kristálycukor, 4 dl tej.
Töltelékhez: 2 db alma lereszelve, a levétől kinyomkodva, 1 teáskanál vaj.
Tetejére: egy kevés kakaópor.
Elkészítése:
A tejszínízű pudingba belekeverjük a kristálycukrot és a tejet apránként adagolva, majd sűrűre főzzük. Ugyan így elkészítjük a mézeskalács ízű pudingot is.
Az almát egy kicsit megdinszteljük a vajban.
A tejbe beleöntjük a kávét, utána egyenként belemártogatjuk a fele babapiskótát, kirakunk vele egy 24 cm -es kapcsos tortaformát. Rákenjük a mézeskalács ízű pudingot, erre az almát, majd a másik fele kávés tejbe áztatott babapiskótát, végül a tejszín ízű pudingot.
A tetejét megszórjuk kakaóporral, ezt követően hűtőbe tesszük és készen is vagyunk.
1 megjegyzés:
Nagyon finomnak tűnik, eltettem a készítendők közé :)
Megjegyzés küldése