Marcipános meggyes csigák

2013. nov. 10. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Marcipános meggyes csigák, kelt tésztás sütemény, házi készítésű, ehető marcipánkrémmel.
Marcipános meggyes csigák
Hozzávalók:
Tésztához: 3 dl tej, 8 dkg cukor, 2 csomag vanília, 20 dkg vaj, 3 tojássárgája, 5 dkg élesztő, 60 dkg liszt.
Krémhez: 3 tojásfehérje, 10 dkg cukor, 20 dkg marcipán, 1 üveg magozott meggy, rumaroma.


Elkészítése:
Egy 25 x 35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A krémhez magozott meggyet lecsöpögtetjük, apróra vágjuk, beáztatjuk a rumaromába.

A fele tejet a cukorral, vaníliával és a vajjal megolvasztjuk, utána levesszük a tűzről, beleöntjük a maradék tejet, a tojások sárgáját, és elkeverjük benne az élesztőt.
Mindezt beleöntjük a lisztbe, majd tésztává dagasztjuk, konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.

Közben elkészítjük a krémet.
A tojásfehérjéket elkeverjük a cukorral és a lereszelt marcipánnal.

A tésztát egy lisztezett deszkán 40 x 80 cm -es téglalappá nyújtjuk, lekenjük a marcipánkrémmel ( hagyunk belőle nagyjából 2 evőkanálnyit a tetejére ), megszórjuk a lecsöpögtetett meggyel, majd szorosan feltekerjük.

A feltekert tésztát 2 ujjnyi darabokra vágjuk, tepsibe sorakoztatjuk, addig pihentetjük, amíg a sütőt 165 fokra előmelegítjük, utána körülbelül 30 percig sütjük.
A sütőből kivéve még forrón lekenjük a maradék marcipán krémmel.


Adag: 30 darab
Elkészítési idő: 2 óra (kelesztéssel együtt)


Megjegyzés:
Én házi marcipánt használtam, amit itt találtam: Mindmegette.hu - Ehető marcipán gyurma

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel