Szalakálés lapok

2009. febr. 21. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
1 kg liszt, 2 cs. szalakálé, 2 tojás, 25 dkg zsír, 25 dkg porcukor, 2,5 dl tejföl.
Krém: 1 liter tej, 35 dkg cukor, 1 csupor liszt, 2 dkg kakaó, 25 dkg vaj.

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 8 lapot sütünk belőle. A krémhez a tejet, a lisztet, fele cukrot sűrű péppé főzzük, majd belekeverjük a kakaót. A vajat kikeverjük a cukorral, majd összekeverjük a kihűtött péppel. Ezzel a krémmel töltjük meg a 4-4 lapot, majd másnapig pihentetjük, hogy megpuhuljon. A tetejére tehetünk csokimázat, vagy porcukorral megszórjuk.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel