Hozzávalók:
Tésztához: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 tojássárgája, kevés tej, fél csomag sütőpor.
Krémhez: 25 dkg ráma, 20 dkg porcukor, 2 vanília, 3/4 liter tej, 6 evőkanál liszt.
Elkészítése:
A lisztet eldolgozzuk a vajjal, majd a porcukorral, a tojássárgájával, a tejjel valamint a sütőporral, utána 4 lapot sütünk belőle.
A vajat kikavarjuk a porcukorral és a vaníliával. A tejből és a lisztből krémet főzünk, állandó keverés mellett kihűtjük, ezután összedolgozzuk a vajkrémmel.
A kihűlt lapokat megkenjük a krémmel. Végül az utolsó lapot vagy megszórjuk porcukorral, vagy pedig lekenjük csokoládémázzal.
Tésztához: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 tojássárgája, kevés tej, fél csomag sütőpor.
Krémhez: 25 dkg ráma, 20 dkg porcukor, 2 vanília, 3/4 liter tej, 6 evőkanál liszt.
Elkészítése:
A lisztet eldolgozzuk a vajjal, majd a porcukorral, a tojássárgájával, a tejjel valamint a sütőporral, utána 4 lapot sütünk belőle.
A vajat kikavarjuk a porcukorral és a vaníliával. A tejből és a lisztből krémet főzünk, állandó keverés mellett kihűtjük, ezután összedolgozzuk a vajkrémmel.
A kihűlt lapokat megkenjük a krémmel. Végül az utolsó lapot vagy megszórjuk porcukorral, vagy pedig lekenjük csokoládémázzal.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése