Csöröge recept (Ibolya-féle)

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Ibolya-féle Csöröge, egy végtelenül egyszerű és sec perc alatt elkészíthető fánk, vanília cukorral megszórva és lekvárral tálalva.
Csöröge
Hozzávalók:
1 kg liszt, 3 tojássárgája, fél liter tejföl, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál só, 6 evőkanál porcukor, 2 evőkanál vaj, 1,5 dl tej.


Elkészítése:
A lisztet elmorzsolom a vajjal, majd belekeverem a porcukorral elkevert sót, szódabikarbónát, a tojást, a tejet, a tejfölt, majd kb. fél órát pihentetem. Közben felforrósítom az olajat, majd kisütöm, vaníliás porcukorral megszórom.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel