Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
Tésztához: 2 csésze liszt, 2,5 teáskanál sütőpor, csipetnyi só, 2 evőkanál kristálycukor, 1 db tojás, 2 csésze tej. 2 evőkanál vaj.
Ízesítéshez: 2 nagyobb alma, 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál kristálycukor, 1 kávéskanál fahéj.
Elkészítése:
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tojást és a tejet, majd csomómentesen elkeverjük.
Vajat olvasztunk, kenőecsettel kivajazzuk a palacsintasütőt, kisebb merőkanállal sűrű palacsintatésztát öntünk a serpenyőbe. Kicsi, vastag palacsintákat kapunk, mindkét oldalát barnára sütjük.
Az almákat megpucoljuk, negyedekre vágjuk, magházukat kivesszük, vékony szeletekre vágjuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasba, beletesszük az almát, a cukrot és a fahéjat, majd addig pároljuk, amíg a leve elfő.
Tálaláskor a palacsintákra ízlés szerint ráhalmozzuk az almákat, tejszínhabbal díszítjük.
Megjegyzés:
Én dupla adagot csináltam, így volt almás, lekváros, mogyorókrémes, mézes, juharszirupos palacsinta is.
Hozzávalók 4 személyre:
Tésztához: 2 csésze liszt, 2,5 teáskanál sütőpor, csipetnyi só, 2 evőkanál kristálycukor, 1 db tojás, 2 csésze tej. 2 evőkanál vaj.
Ízesítéshez: 2 nagyobb alma, 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál kristálycukor, 1 kávéskanál fahéj.
Elkészítése:
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tojást és a tejet, majd csomómentesen elkeverjük.
Vajat olvasztunk, kenőecsettel kivajazzuk a palacsintasütőt, kisebb merőkanállal sűrű palacsintatésztát öntünk a serpenyőbe. Kicsi, vastag palacsintákat kapunk, mindkét oldalát barnára sütjük.
Az almákat megpucoljuk, negyedekre vágjuk, magházukat kivesszük, vékony szeletekre vágjuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasba, beletesszük az almát, a cukrot és a fahéjat, majd addig pároljuk, amíg a leve elfő.
Tálaláskor a palacsintákra ízlés szerint ráhalmozzuk az almákat, tejszínhabbal díszítjük.
Megjegyzés:
Én dupla adagot csináltam, így volt almás, lekváros, mogyorókrémes, mézes, juharszirupos palacsinta is.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése