Hozzávalók:
Tésztához: 60 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 3 evőkanál cukor, 1 teáskanál vanília, 1 kávéskanál fahéj, 4 tojássárgája, 5 dl szénsavas ásványvíz, 6 dl tej, 4 közepes alma, 2 dl olaj, 4 tojásfehérje, csipetnyi só, 1 teáskanál cukor.
Ízesítéshez: mogyorókrém, tejszínhab spray, reszelt csokoládé.
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a cukorral, a vaníliával és a fahéjjal. A liszt közepébe mélyedést teszünk, ebbe tesszük a tojássárgáját, majd apránként öntve - kavarva felváltva a vizet és a tejet.
Lereszeljük az almákat, ezt is belekeverjük, utána az olajat is. Körülbelül 15 - 20 percig állni hagyjuk, ha szükséges, még teszünk bele tejet.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval és a cukorral, majd ezt is óvatosan beleforgatjuk a tésztába, végül a hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.
Megkenjük az egyik felét vékonyan mogyorókrémmel, ezt követően kettéhajtjuk és ismét ketté. Tejszínhabbal, csokoládéreszelékkel díszítjük.
Tésztához: 60 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 3 evőkanál cukor, 1 teáskanál vanília, 1 kávéskanál fahéj, 4 tojássárgája, 5 dl szénsavas ásványvíz, 6 dl tej, 4 közepes alma, 2 dl olaj, 4 tojásfehérje, csipetnyi só, 1 teáskanál cukor.
Ízesítéshez: mogyorókrém, tejszínhab spray, reszelt csokoládé.
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a cukorral, a vaníliával és a fahéjjal. A liszt közepébe mélyedést teszünk, ebbe tesszük a tojássárgáját, majd apránként öntve - kavarva felváltva a vizet és a tejet.
Lereszeljük az almákat, ezt is belekeverjük, utána az olajat is. Körülbelül 15 - 20 percig állni hagyjuk, ha szükséges, még teszünk bele tejet.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval és a cukorral, majd ezt is óvatosan beleforgatjuk a tésztába, végül a hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.
Megkenjük az egyik felét vékonyan mogyorókrémmel, ezt követően kettéhajtjuk és ismét ketté. Tejszínhabbal, csokoládéreszelékkel díszítjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése