Havas háztető 2

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
3 tojás, 10 dkg kristálycukor, 1 kk. sütőpor, 2 cs. vaníliás pudingpor, 45 dkg háztartási keksz, 1 cs. mazsola, 1 cs. gesztenyemassza, 15 dkg vaj, 2 dl tej, 2 ek. kakaó, 3-4 ek. porcukor, kevés rumaroma, tortacsoki, kókuszreszelék vagy marcipán massza.

Elkészítése:
A tojásfehérjét felverjük keményre, apránként adagolva hozzá kristálycukrot. Azután belekeverem a sárgáját, a sütőporral elkevert pudingport. Kisütöm a piskótát. A töltelékhez a darált háztartási kekszet összedolgozom a mazsolával, és a gesztenyemasszával. A vajból, tejből, porcukorból és kakaóból szirupot készítek, majd beleforgatom a gesztenyemasszát, és rumaromával ízesítem. A kihűlt tésztát 3 részre vágom. Az egyikre ráhalmozom a tölteléket, a másik két tésztát háromszögben háztetőként ráborítom. Leöntöm csokimázzal, majd díszítem kókuszreszelékkel, vagy a képen látható módon díszítem marcipánnal. Készíthetem őzgerincformába is, ekkor a formát kibélelem a vékony piskótalappal, levágom a felesleget, majd a tetejének megfelelő méretűre vágom. A piskótára halmozom a tölteléket, befedem a tetejével, és hűtőbe teszem. Fehér csokimázzal lekenem.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel