Anyós szelet sütemény

2009. márc. 28. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tészta: 1 tojás, 1/2 margarin ( vagy 15 dkg vaj ), 1 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, 35 dkg liszt, egy kevés sütőpor.
Töltelék: 8 tojás, 25 dkg cukor, 1 citrom héja, 30 dkg dió, 1 evőkanál liszt ( vagy 2 kanál prézli ).


Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, kisodorjuk, felét egy kizsírozott, kilisztezett tepsibe tesszük.
A töltelékhez a tojások sárgáját, a cukrot, a citrom héját, jól kikeverjük, hozzáadjuk a diót és a lisztet ( vagy a 2 kanál prézlit ). Belekeverjük óvatosan a tojásfehérjékből készített kemény, felvert habot, és ezt a tepsiben lévő tésztára rákenjük.
Végül ráhelyezzük a megmaradt kinyújtott tésztalapot, majd megsütjük, a tetejét be lehet vonni csokoládémázzal vagy porcukorral megszórni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel