Diós csokihabos sütemény

2009. márc. 28. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tésztához: 14 dkg vaj, 25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, pici só, 3 tojássárgája.
Csokihabhoz: 4 tojásfehérje, 10 dkg porcukor, 18 dkg darált dió, 18 dkg reszelt étcsokoládé.


Elkészítése:
A tésztához a vajat a liszttel elmorzsoljuk és gyorsan összedolgozzuk a többi hozzávalóval, majd letakarva fél órára hűtőbe tesszük.
A habhoz a tojásfehérjét keményre felverjük, utána a vége felé beleszórjuk a porcukrot. Óvatosan a habba forgatjuk a darált diót valamint a reszelt étcsokoládét.
Egy 30 x 22 cm -es közepes tepsit kivajazunk, ezt követően a tésztát belesimítjuk, rákenjük a diós - csokis habot.
Előmelegített sütőben körülbelül 170 fokon, légkeverésesnél 155 fokon körülbelül 50 perc alatt megsütjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel