Árvácska

2009. márc. 28. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Rózsaszín tésztához: 2 tojás, fél cs. sütőpor, 1 puncs pudingpor, 3 ek. cukor.
Sárga tésztához: 2 tojás, fél cs. sütőpor, 1 vanília pudingpor, 3 ek. cukor.
Barna tésztához: 5 tojás, 1 sütőpor, 2 csokoládé pudingpor, 2 ek. cukor.
Krémhez: 30 dkg vaj, porcukor, 1 vanília, 4 dl tej, 1 vanília pudingpor, kakaópor.

Elkészítése:
A tésztákat külön készítem el. A tojások fehérjéjét felverem, belekeverem a sárgájával kikevert cukrot, a pudingport, és a sütőport. A sárga és a rózsaszín tésztákat kivajazott, kilisztezett őzgerinc formában sütöm meg, a barna tésztát nagyméretű tepsiben. Ha kisült a barna lap, még melegen feltekerem. A sárga és a rózsaszín rudakat összefordítom, beleteszem a szétnyitott barna tésztába, és újra feltekerem, hogy együtt hűljenek ki. Közben elkészítem a krémet. A tejben sűrűre főzöm a pudingport. Amíg hűl, a vajat a porcukorral, vaníliával habosra keverem, majd beledolgozom a kihűlt pudingot is. A krém háromnegyed részét fehéren hagyom, egynegyedéhez kevés kakaóport keverek. A tésztát úgy állítom össze, hogy a barna lapot kiterítem, rákenem a fehér krémet. A színes rudakat hosszában ketté vágom, és leteszek a fehér krémre egy rózsaszín és egy sárga darabot egymás mellé. Rákenem a kakaós krémet. Ellentétes színű darabot rakok a tetejére, és feltekerem. Konyharuhával összefogom, hűtőben dermesztem, tálaláskor kibontom, és szeletelem.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel