Kókuszos sütemény (Edit-féle)

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 15 dkg ráma, 15 dkg porcukor, 1 tojás, fél cs. sütőpor, 1 ek. kakaó, 1 ek. tejfel, 20 dkg kókuszreszelék, 6 tojás, 20 dkg porcukor, 2 dl tej, 2 ek. liszt, 12 dkg porcukor, 15 dkg vaj.

Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalókkal tésztává gyúrjuk, fél órára a hűtőszekrényben pihentetjük. A 6 tojásfehérjét felverjük a porcukorral gőz fölött, majd belekavarjuk a kókuszreszeléket. A porlós tésztát kétfelé vágjuk, kinyújtjuk az egyiket, beletesszük a tepsibe, rákenjük a kókuszhabot, majd kinyújtjuk a másik lapot, ezt rátesszük a kókuszra. A tetejét megszurkáljuk villával, majd együtt megsütjük. A tejből, tojássárgából, lisztből pépet főzünk, majd kihűtjük. A vajat kikavarjuk a porcukorral, majd a kihűlt péppel. A kihűlt tészta tetejére kenjük a tojásos krémet, a tetejére pedig csokimázat teszünk. Közepes pecsenyesütő tepsibe kell sütni. A nagy gáz tepsibe dupla adag kell.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel