Hozzávalók:
9 tojásfehérje, 25 dkg kristálycukor, 20 dkg kókuszreszelék, 8 dkg liszt, 9 tojássárgája, 9 ek. kristálycukor, 3 tetőzött ek. liszt, 1 dl tej, 2 ek. kakaó, 1 vaj, 10 dkg porcukor.
Elkészítése:
A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verjük az apránként hozzáadott cukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket, és a lisztet. Fóliával kibélelt közepes tepsiben kisütjük. A tojássárgáját gőz fölött összekeverjük a kristálycukorral, tejjel, kakaóval, liszttel, majd állandóan kevergetve sűrűre főzzük. A vajat kikavarjuk a cukorral, majd a kihűtött kakaós masszához keverjük. A kihűlt tésztára kenjük a krémet, majd csokimázat teszünk a tetejére. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése