Hozzávalók:
6 tojás, 6 tojásnak megfelelő súlyú cukor, vaj, rétesliszt vagy finom liszt (kb. 35 dkg), 1-2 ek. rum, fél citrom reszel héja, 15 dkg darált dió.
Elkészítése:
A tojásokat megmérjük, hogy a többi hozzávalót is előkészíthessük. Ezután a sárgájukat a cukorral jól kikeverjük, majd apránként a vajat is hozzáadva tovább habosítjuk. A lisztet, a rumot, és a citromhéjat beledolgozzuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Egyenletesen egy kivajazott, kilisztezett közepes tepsibe simítjuk, a durvára vágott dióval meghintjük. Közepes lánggal kb. 25 percig sütjük. Ha kihűlt, közepes pogácsaszaggatóval kis félholdakat, kifliket szaggatunk ki belőle.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése