Vendégváró sütemény

2009. márc. 21. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tésztához: 25 dkg liszt, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 1 evőkanál kakaó, 1 dkg szalakálé, tej.
Piskótához: 7 tojás.
Krémhez: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 vanília, fél liter tej, 1 vanília pudingpor.
Habhoz: 2 tojásfehérje, 12 dkg cukor, fél citrom leve.
Sziruphoz: 1 evőkanál kakaó, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál víz.


Elkészítése:
Először a lisztből, a vajból, a porcukorból, a tojássárgájából, a kakaóból, valamint a szalakáléból, melyet előzőleg langyos tejben elkevertünk könnyen nyújtható tésztát készítünk, 2 lapban kisütjük.
Ezt követően 7 tojásból piskótát készítünk.
A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral, és a vaníliával. A tejből, illetve a vanília pudingporból krémet főzünk, melyet kihűlésig keverünk, s ezután összedolgozzuk a vajjal. Az így kapott krémet megfelezzük, és megtöltjük vele a süteményt.
Először egy barna tészta, krém, piskóta, krém, ismét a barna tészta, amelyre rákenjük a tojásfehérjéből, a cukorból, és a fél citrom levéből gőz felet felvert kemény habot.
Elsimítjuk, majd a kakaóból, a cukorból és a vízből szirupot főzünk, a hab tetején szétszórtan elhintjük.
Végezetül a habot beszeleteljük, így száradás után nem fog töredezni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel