Hozzávalók:
Tésztához: 1 kg liszt, 3 kis kefir, 3 tojás, 5 dkg élesztő, 1 dl csipetnyi cukros tej, 1 evőkanál só.
Kenéshez: ízlés szerinti fokhagymakrémes tejföllel elkeverve, reszelt sajt.
Elkészítése:
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, egészet összekeverjük egy nagy tálban, letakarva hűtőbe tesszük, pár óra alatt megkel, tehetjük kelesztő tálba, akkor hamarabb megkel.
Készítéséhez egy vizezett evőkanál, és egy lapos tányéron kevés olaj kell, amibe beleforgatjuk kicsit, azután kézzel széthúzogatva forró olajban kisütjük.
Hűtőbe téve akár egy hétig is eláll a nyers tészta.
Tésztához: 1 kg liszt, 3 kis kefir, 3 tojás, 5 dkg élesztő, 1 dl csipetnyi cukros tej, 1 evőkanál só.
Kenéshez: ízlés szerinti fokhagymakrémes tejföllel elkeverve, reszelt sajt.
Elkészítése:
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, egészet összekeverjük egy nagy tálban, letakarva hűtőbe tesszük, pár óra alatt megkel, tehetjük kelesztő tálba, akkor hamarabb megkel.
Készítéséhez egy vizezett evőkanál, és egy lapos tányéron kevés olaj kell, amibe beleforgatjuk kicsit, azután kézzel széthúzogatva forró olajban kisütjük.
Hűtőbe téve akár egy hétig is eláll a nyers tészta.
1 megjegyzés:
When i am making langos, it looks better and much tastier :P :P
Megjegyzés küldése