Mandulatorta

2009. márc. 28. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
3 tojás, 1 tojássárgája, 8 dkg kristály cukor, 1 vanília, fél citrom reszelt héja, 6 dkg liszt, 12 dkg hámozatlan, darált mandula, 5 dkg vaj.
Krémhez: 17 dkg hámozatlan, darált mandula, 9 dkg porcukor, 1,5 dl tej, csipetnyi fahéj, fél csomag vanília, fél dl mandula likőr, 5 dl tejszín, 12 gr. zselatin, reszelt főző csokoládé.

Elkészítése:
4 tojássárgáját a cukor 1/3-ával, a vaníliával és a citromhéjjal habosra keverjük, a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a fenti masszába keverjük, a vajat felolvasztjuk, a liszttel és a mandulával együtt szintén belekeverjük. A masszát tortaformába öntjük, előmelegített sütőben kisütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni, majd a tetejét egyenletesre vágjuk. A krémhez a mandulát a porcukorral, fahéjjal, vaníliával egy nagy tálban összekeverjük, a tejet felforraljuk, és ráöntjük, majd addig keverjük, míg sűrű krémet nem kapunk. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a mandulalikőrt is. A zselatin feloldjuk, a tortalapot visszarakjuk a formába. A tejszínt kemény habbá verjük, a zselatint a mandulakrémmel együtt a tejszínhabba keverjük, és rákenjük a tortalapra. 3 órára mélyhűtőbe tesszük, majd újabb 3 órára a normál hűtőbe. Az oldalát és a tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval, majd forró vízbe mártott, száraz késsel szeleteljük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel