Hozzávalók:
6 tojás, 12 dkg kristálycukor, 4 dkg liszt, 4 dkg étkezési keményítő, 3 tk. kakapor, 1 tk. sütőpor, 12 gr. zselatin, 15 dkg fehér csokoládé, 10-10 dkg ét- és tejcsokoládé, 4 dl tejszín, 2 tojássárgája, 1 vanília, 8 dkg torta csoki.
Elkészítése:
2 tojást szétválasztunk. A fehérjéket 3 ek. hideg vízzel kemény habbá verjük, közben beleszórunk 8 dkg cukrot. Egyenként beledolgozzuk a tojás sárgákat, majd beleszitáljuk a keményítővel, a kakaóporral, és a sütőporral elkevert lisztet. Az alján sütőpapírral kibélelt 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben kisütjük. A formában hagyjuk kihűlni. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A háromféle csokoládét vízfürdőben külön-külön megolvasztjuk. 2 dl tejszínt felverünk. A 2 tojássárgáját és 2 egész tojás sárgáját 3 dkg cukorral kikeverjük, majd belevegyítjük a megolvasztott ét- és tejcsokoládét. Beleforgatjuk a tejszínhabot, végül a 2 tojásfehérjéből vert habot. Hűtőszekrénybe állítjuk. A maradék tejszínt felverjük. A megmaradt tojások sárgáját a maradék cukorral és a vaníliával kikeverjük. A feloldott zselatint a fehér csokoládéba vegyítjük. Beledolgozzuk a tojáskrémet, majd beleforgatjuk a tejszínhabot és a maradék tojásfehérjékből vert habot. A torta csokit felolvasztjuk. A tortalap köré karimát pattintunk, és a lap tetejét a bevonó 2/3-ad részével megkenjük. Egymás után rásimítjuk a fehér- és az étcsokis habot, lazán márványosra keverjük, majd elsimítjuk. 5 órára hűtőbe tesszük. A maradék torta csokit zacskóba tesszük kis lyukat vágunk rajta, majd a torta szélét csíkokkal díszítjük. Fenyő alakú csoki lapocskákkal, és csoki forgácsokkal díszítjük a torta közepét.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése