Hozzávalók:
6 tojás, 15 dkg kristálycukor, 1 vanília, csipetnyi só, 14 dkg liszt, 3 dkg étkezési keményítő, 3 dkg kakaó, 3 dkg olaj, 40 dkg barack, 2,5 dl tejszín, 1 dl. Cointreau likőr, 1 cs. vanília, 3 lap zselatin, fél cs. vaníliás pudingpor, 2,5 dl tej, 5 dkg kristálycukor, tejszín, csokireszelék, barack a díszítéshez.
Elkészítése:
A tojássárgáját a kristálycukor egyharmadával, egy csipetnyi sóval, vaníliával, habosra keverünk, a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és belekeverjük a sárgájába, rászitáljuk a keményítőt, a lisztet, óvatosan belekeverjük az olajjal összekevert kakaót. A masszát kivajazott és lisztezett tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben, 190 fokon 35-40 percig sütjük, ha megsült, és már teljesen kihűlt, akkor kettévágjuk. Az őszibarackot megmossuk, majd félbevágjuk, kimagozzuk. A fél cs. vanília pudingporból, 5 dkg kristálycukorral és 2,5 dl tejjel a z előírás szerint elkészítjük a pudingot, majd teljesen kihűtjük. A zselatint hideg vízben 10 percig puhítjuk, a tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a vaníliát, és a likőrt, majd az egészet belekeverjük a pudingba, jól kinyomkodjuk a zselatint, kevés meleg vízben feloldjuk, majd belekeverjük a krémbe. Az egyik fél tortalapot visszatesszük a formába, a krém felével lekenjük, elosztjuk rajta a barackot 2 sorban úgy, hogy a magház felőli oldala felfelé legyen. Rákenjük a krém másik felét, majd rátesszük torta másik lapját. Két órára hűtőbe tesszük dermedni, majd kivéve a formából tejszínnel lekenjük a torta oldalát, a tetejére szeletenként egy-egy tejszínhab rózsát teszünk, a torta közepét megszórjuk csokireszelékkel, majd a rózsákra egy-egy barackdarabot teszünk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése