Narancsos kocka recept

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Narancsos kocka, vanília pudingos piskóta lappal, narancs-, eper- és málnalekvárral töltve, felvert tejszínnel lefedve, olvasztott csokoládéval díszítve.
Narancsos kocka
Hozzávalók:
6 tojás, 22 dkg kristálycukor, 2 kávéskanál sütőpor, 4 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál narancslekvár, 2 narancs, 2 - 3 kávéskanál rumaroma, 4 evőkanál eper- vagy málnalekvár, 3 dl cukrozott tejszín, 1 evőkanál zselatin, olvasztott csokoládé.


Elkészítése:
3 tojásfehérjét felverünk apránként adagolva 11 dkg kristálycukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját, majd hozzákeverjük a 2 cs. pudingporral elkevert 1 kk. sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve előmelegített sütőben pár perc alatt, (tűpróbáig) megsütjük. Ugyanígy megsütjük a másik lapot is, légkeveréses sütőben egyszerre meg tudjuk sütni a két piskóta lapot. Ha kihűlt, egy tálba az egyiket apró darabokra szaggatjuk, leöntjük rumaromával, összekeverjük a narancslekvárral, majd az egészen apró darabokra vágott naranccsal. A másik piskótát hosszába kettévágjuk, az egyik lapot megkenjük a fele eper- vagy málnalekvárral, ráhalmozzuk a tölteléket, a másik lapot is megkenjük a maradék lekvárral, és a lekváros felével ráborítjuk a töltelékre. Egy kicsit megnyomkodjuk. A tetejére keményre felverjük a tejszínt. A zselatint felolvasztjuk kb. fél dl vízzel, majd a tejszínbe keverjük, a piskóta tetejét díszítjük vele. Közben a csokoládét felolvasztjuk, és rácsorgatjuk a tejszínhabra.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel