Narancsos kókuszos muffin

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Narancsos kókuszos muffin, narancsos tésztával, narancslekvárral töltve, narancsos cukormázzal lekenve, kókuszreszelékkel megszórva.
Narancsos kókuszos muffin
Hozzávalók:
1 narancs, 10 dkg cukor, 20 dkg liszt, 8 dkg kókuszreszelék, 1 csomag sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna, 1 tojás, 0,8 dl olaj, 1 dl narancslé, 1,5 dl tejföl, 12 teáskanál narancslekvár.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, légkeverésest 160 fokra, a formát kibéleljük papírkapszlival. Megmossuk a narancsot, majd lereszeljük a héját. Meghámozzuk, gerezdekre szedjük, majd felaprítjuk. A lisztet alaposan összekeverjük a kókuszreszelékkel, sütőporral, szódabikarbónával. Felverjük a cukorral a tojást, majd belekeverjük az olajat, a narancslét, a tejfölt, a reszelt narancshéjat és a narancsdarabokat. Hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tésztát a mélyedésekbe töltjük, majd egy-egy tk. lekvárt teszünk rá. 180 fokon kb. 20 percig sütjük, vagy tűpróbáig, majd hagyjuk kihűlni. 15 dkg porcukrot elkeverünk 2-3 ek. narancslével. Belemártjuk a muffinokat, majd megszórjuk kókuszreszelékkel, és narancshéjjal díszítjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel