Raffaello torta

2009. márc. 28. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
6 tojás, 5 dkg liszt, 10 dkg kókuszreszelék, 12 dkg kristálycukor.
Mogyorós krémhez: 2 dl tejszín, 5 dkg porcukor, 5 dkg mogyorókrém.
Kókuszkrémhez: 2 dl tejszín, 5 dkg porcukor, 2 dkg vaníliás pudingpor, (hidegen készítendő) 5 dkg kókuszreszelék.
Díszítéshez: 5 dkg csokoládé 20 szem mogyoró.

Elkészítése:
Válassza szét a tojásokat, a tojássárgákat keverje habosra a cukor 1/3-ával. A fehérjéket verje kemény habbá a maradék Koronás cukorral. Adja a felvert habot a tojássárgához, majd keverje bele a liszttel elkevert kókuszreszeléket is. Zsírpapíron vagy vékonyan zsírozott, lisztezett sütőlemezen formázzon a tésztából 6 db kb. 20-22 cm átmérőjű tortalapot, és süsse meg 160-180 fokos sütőben. Sütés közben nagyon ügyeljen arra, hogy a lapok ki ne száradjanak. A kész kókuszos lapokat vékonyan lisztezze be, majd a sütőlemezről levéve hűtse ki. Keverje habosra a mogyorókrémet a Koronás porcukorral, majd adja hozzá a tejszínhabot is. A kihűlt tésztalapokat úgy helyezze egymásra, hogy közöttük egyenletesen ossza el a mogyorós krémet. Készítse el a vaníliás pudingot, keverje össze a tejszínhabbal és a kókuszreszelékkel. A kész kókuszkrémmel körös-körül és felül is vonja a tortát. Amelyet csokoládéba mártott pörkölt mogyoróval is díszíthet.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel