Hozzávalók:
10 dkg étcsoki, 7,5 dl tejszín, 4 tojás, 16 dkg kristálycukor, 1 narancs héja, csipetnyi só, 3 ek. narancslé, 6 dkg liszt, 6 dkg étkezési keményítő, fél tk. sütőpor, fél tk. fahéj, 6 ek. tojáslikőr, 10 dkg fehércsoki, 5 dkg csokiforgács.
Elkészítése:
A durvára darabolt étcsokit 6 dl forró tejszínben felolvasztjuk. Kihűtjük, majd kb. 8 órára hűtőbe tesszük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 3 ek. hideg vízzel nagyon kemény habbá verjük. Közben állandó keverés mellett beleszórjuk a cukrot, és a csipetnyi sót. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a narancshéjat, és narancslevet. Rászitáljuk a keményítőt, a sütőporral, fahéjjal elkevert lisztet, majd lazán összedolgozzuk. Tortaformába öntjük, előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A csokoládés tejszínt krémesre keverjük, beledolgozunk 4 ek. tojáslikőrt. A krém 1/3-ad részét félretesszük. A felaprított fehércsokoládét a maradék tejszínes csokoládéhoz keverjük. A piskótát keresztben 3 felé vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a fehér csokidarabos krém felével, és befedjük a második lappal. Rásimítjuk a maradék krémet, majd rátesszük a harmadik lapot. A tortát a félretett csokikrémmel bevonjuk, csokiforgáccsal, tejszínhab rózsákkal, a rózsákra tojáslikőrt öntünk, ezzel díszítjük a tortát.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése