Rigójancsi

2009. márc. 21. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
6 tojás, 20 dkg kristálycukor, 2 kk. sütőpor, 4 cs. csoki pudingpor.
Töltelék: 8 dl tejszín, 6 dkg kakaó, 12 dkg vanília, 1 csapott evőkanál zselatin.
Bevonat: 30 dkg cukorból, és 4 dkg kakaóból készült fondan vagy 3 dkg kakaóból 3 dkg cukorral főzött 3 dkg vajjal elkevert csokoládémáz.

Elkészítése:
A 3 tojásfehérjét felverünk 10 dkg kristálycukorral, belekeverjük a sárgáját, 2 csomag csoki pudingport, 1 kk. sütőport. Kisütjük, majd ugyan így elkészítjük a másik csoki lapot is. A tejszínt, - amit előbb pár óráig jó hidegen tartottunk- habüstben vagy porcelán tálban kemény habbá verjük és közzé keverjük a kevés vízben feloldott, átszűrt zselatint. Két jó kanálra valót félreteszünk belőle. A kakaót összekeverjük 12 dkg vaníliával és azt lassanként a tejszínhabhoz keverjük. Az egyik lapra rásimítjuk a kakaós krémet, erre rákenjük a fehéren hagyott tejszínhabot. A másik lapot bevonjuk a csoki mázzal, majd 5x5–ös kockákra vágjuk, egyenként rátesszük a hab tetejére, és a kockák mentén vizes késsel felszeleteljük az egész süteményt. Fogyasztásig hűtőben tartjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel