Robi szelet

2009. márc. 21. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 1 sütőpor, 3 dkg zsír (vaj nem jó), 10 dkg cukor, 1 tojás, 1 dl tejföl, 1 vanília, 7 dl tej, 30 dkg cukor, 3 ek. liszt, 2 ek. kakaó, 10 dkg vaj (margarinnal nem jó), 1 vanília, porcukor a díszítéshez.

Elkészítése:
A lisztet a sütőporral és a zsírral elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. 4 részre osztjuk, egyenként meggömbölygetjük, majd letakarva fél órán át pihentetjük. Egyenként kinyújtjuk, akkorára, hogy egy közepes tepsibe beleférjen. Előmelegített sütőben egyenként megsütjük. 5 dl tejet a cukorral lábasban fölforralunk. Közben a lisztet a kakaóval összeforgatjuk, a maradék tejjel simára keverjük. A tűzről lehúzott forró tejbe keverjük, majd újra a tűzre téve, kevergetve, jó sűrű krémmé főzzük, a vaníliás cukorral ízesítjük. Amikor már csak langyos, apránként a habosra kevert vajhoz adjuk. A lapokat ezzel a krémmel egyenként megkenjük, majd egy napon át pihentetjük. A tetejét vaníliás porcukorral megszórjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel