Hozzávalók:
Tésztához: 60 dkg liszt, 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, fél csomag sütőpor, 3 tojássárgája, 2 dl tejföl, lekvár.
Töltelékhez: 14 dkg liszt, 15 dkg cukor, 25 dkg mák vagy dió, fél csomag sütőpor, citromhéj, 3 tojásfehérje, 2 dl tej.
Elkészítése:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a tojássárgáját valamint a tejfölt, utána gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
2 cipót formálunk belőle, az egyik cipót kinyújtjuk, egy 30 x 40 cm -es tepsit kivajazunk, és belefektetjük a tésztát a tepsibe. Megkenjük lekvárral, villával megszurkáljuk.
A töltelékhez összekeverjük a lisztet a cukorral, a mákkal, a sütőporral, és a citromhéjjal, a fehérjét felverjük kemény habbá, majd azt is belekeverjük a tejjel együtt.
Rákenjük a linzertésztára, ezt követően befedjük a másik kinyújtott lappal.
Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20 - 25 percig sütjük, a tetejére porcukrot szórunk.
Tésztához: 60 dkg liszt, 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, fél csomag sütőpor, 3 tojássárgája, 2 dl tejföl, lekvár.
Töltelékhez: 14 dkg liszt, 15 dkg cukor, 25 dkg mák vagy dió, fél csomag sütőpor, citromhéj, 3 tojásfehérje, 2 dl tej.
Elkészítése:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a tojássárgáját valamint a tejfölt, utána gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
2 cipót formálunk belőle, az egyik cipót kinyújtjuk, egy 30 x 40 cm -es tepsit kivajazunk, és belefektetjük a tésztát a tepsibe. Megkenjük lekvárral, villával megszurkáljuk.
A töltelékhez összekeverjük a lisztet a cukorral, a mákkal, a sütőporral, és a citromhéjjal, a fehérjét felverjük kemény habbá, majd azt is belekeverjük a tejjel együtt.
Rákenjük a linzertésztára, ezt követően befedjük a másik kinyújtott lappal.
Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20 - 25 percig sütjük, a tetejére porcukrot szórunk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése