Hozzávalók:
1 kész piskóta tekercs, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, tojássárgája, 2 ek. rum, 1,5 dkg zselatin, 5 tojássárgája, 12 dkg cukor, 2 vanília, 1 kk. őrölt fahéj, 2 púpozott ek. kakaó, 2,5 dl tej, 10 dkg étcsokoládé, 2,5 dl tejszín, 2 ek. rum.
Elkészítése:
A vajat kikavarjuk habosra a porcukorral, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, és a rumot, megkenjük vele a piskótalapot, majd összetekerjük, majd néhány órára hűtőben pihentetjük. A bombához a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük a zselatint, habosra keverjük a tojás sárgákat a cukorral, a vaníliával, a fahéjjal, és a kakaóval. A tejet felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, folyamatosan keverve a tojásos masszához adjuk, és besűrítjük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a zselatin, majd kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a krémbe. A piskótatekercset kb. 1 cm vastagra felszeleteljük, kibéleljük vele a gömbölyű formát, belesimítjuk a krém felét, aztán egy sor piskótát teszünk rá, majd ismét a krémet, végül megint a piskóta szeleteket. Lefedjük, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor tálra borítjuk, tejszínhabbal, mogyoróval díszítjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése