Trüffel torta

2009. ápr. 11. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók:
1 sárga piskóta tortalap, 4 dl tejszín, 10-10 dkg ét- és tejcsoki, 15 dkg fehér csoki, 1,5 dl tejszín, 1 vanília, pralinébonbon.

Elkészítése:
A tortalapot háromfelé vágjuk. A krémhez a csokoládét állandó keverés mellett a felmelegített tejszínhez adjuk és megolvasztjuk, hagyjuk egy éjszakán át kihűlni. A díszítéshez a fehér csokoládé 1/3-ad részéből csokiforgácsot készítünk zöldségpucolóval. A maradék fehér csokoládét felolvasztjuk, 2 mm vastagon alufóliával kibélelt tálcára öntjük, majd hűtőbe tesszük, később csillagokat szúrunk ki belőle. A csokoládés tejszínt robotgép segítségével krémesre keverjük. A krém ¼-ed részével megkenjük az alsó lapot, ráhelyezzük a második lapot, majd ismét a krém ¼-ed része, majd a harmadik lap, végül a maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét is. A torta oldalára rászórjuk a fehér csokiforgácsot. A tejszínt a vaníliával felverjük, csillagrózsákat nyomunk a tortára körbe, egy-egy bonbonnal díszítjük. A torta közepére a fehércsokiból készített csillagokat tesszük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel