Fenyőfatorta

2009. ápr. 11. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók:
6 tojás, 6 ek. cukor, 6 ek. liszt, fél sütőpor, 50 dkg túró, 2 dl tejszín, 15 dkg porcukor, 1 vanília, 1 tasak zselatin, 2 dl tej, 1 rúd zöld marcipán, színes cukorkák, citrom.

Elkészítése:
A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd habverővel belekeverjük. Amikor egynemű, fakanállal kevergetve beleszórjuk a sütőporos lisztet. Hideg vajjal kikent fenyőfa formába öntjük a masszát, és kb. 160 fokon megsütjük. A kihűlt piskótát keresztben kettévágjuk, és az egyik lapot visszatesszük a formába. A töltelékhez a túrót villával szétnyomkodjuk, cukorral, vaníliával, reszelt citromhéjjal ízesítjük. A tejet felmelegítjük, elkeverjük benne a zselatint, majd a túróhoz keverjük. A tejszínt felverjük, és lazán beleforgatjuk. A tölteléket beleöntjük a formába, rátesszük a másik piskótalapot, és hűtőszekrényben dermesztjük. Tálalás előtt a marcipánt kinyújtjuk, és a fenyőfaforma segítségével a tortával azonos méretet vágunk ki belőle. A torta tetejére terítjük, és színes cukorkákkal vagy színezett cukormázzal díszítjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel