Csokoládés kókuszos muffin

2009. ápr. 11. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók:
28 dkg finomliszt, 2 és fél teáskanál sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna, fél teáskanál fahéj, 3 evőkanál kakaópor, 1 tojás, 13 dkg barna vagy fehér cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 80 ml étolaj, 2,5 dl kefir, 12 db kókuszgolyó.


Elkészítése:
A sütőt 180 fokosra előmelegítjük. Papírkapszlival kibéleljük a muffin tepsit.
Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a kakaóval.
Egy másik tálban kissé felverjük a tojást, és hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat, a kefirt és alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztes keveréket, és jól kidolgozzuk míg egynemű tésztát nem kapunk.
A tészta felét a formába adagoljuk, mindegyikbe egy-egy kókuszos bonbont ültetünk, utána beborítjuk a tészta másik felével és 20-25 percig sütjük.
Ha kész, még 10 percig pihentetjük a sütőformában.

Megjegyzés:
Ennek a süteménynek egy másik változata a Túró Rudis muffin.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel