Egy tepsi sütemény

2009. ápr. 11. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók ( körülbelül 20 szelethez ):
Tésztához: 2 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 evőkanál cukor, 30 dkg finomliszt, 10 dkg Rama margarin, 4 tojássárgája, reszelt citromhéj.
Tetejére: 20 dkg sárgabaracklekvár, 6 - 8 tojásfehérje, 30 dkg porcukor, 5 dkg mandulalap.


Elkészítése:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, ezután a liszttel, a vajjal, a tojássárgájával illetve néhány csipet citromhéjjal összegyúrjuk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy 32 x 24 centis zsírral kikent, liszttel meghintett tepsibe terítjük.
Előmelegített 200 fokos sütőben ( légkeveréses sütőben 180 fok ) 20 - 25 perc alatt megsütjük.
Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, amikor már majdnem elkészült, a porcukrot kanalanként belekeverjük, és ezzel tovább habosítjuk.
A megsült tésztát a sütőből kiemeljük, a simára kevert lekvárral megkenjük, ezt követően a habot rásimítjuk, majd mandulával megszórjuk.
Végül a sütő hőmérsékletét 180 fokra mérsékeljük ( légkeveréses sütőben 160 fokra ), a tepsit visszatoljuk, és a habot 10 - 15 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük-szárítjuk.
Hidegen, vizes késsel szeleteljük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel