Barna fehér boci szelet

2009. ápr. 11. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
25 dkg vaj, csipetnyi só, 23 dkg cukor, 2 vanília, 6 tojás, 50 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 dl ásványvíz, 30 dkg tejtortacsoki, 6 dl tejszín, 1 tk. zselatin, kevés víz, 15 dkg fehér csokoládé.

Elkészítése:
Robotgéppel a puha vajat csipetnyi sóval, cukorral, és vaníliával kikeverjük egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd az ásványvízzel váltogatva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet vajjal kikent tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Rácsra téve teljesen kihűtjük. Közben a tejszínt felhevítjük, de nem forraljuk. A nagyobb darabokra tördelt tortacsokit a tejszínben megolvasztjuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük. Robotgéppel felverjük, belekeverjük a feloldott zselatint,a süteményre kenjük, és kb. 30 percig visszatesszük a hűtőbe. A fehér csokoládét durvára felaprítjuk, majd forró vízfürdőben megolvasztjuk, és a barna bevonatra teáskanállal fehér foltokat csorgatunk. Miután a bevonat megszáradt, a sütemény szeleteljük. Ízletesebbé tehetjük, ha a keresztben kettévágott süteményt megkenjük lekvárral.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel