Hozzávalók:
4 evőkanál kapucsínópor, 30 dkg liszt, 5 dkg darált mandula, 5 dkg darált mogyoró, 10 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 10 dkg tortacsokoládé vagy étcsokoládé.
Elkészítése:
A kapucsínó port 0,5 dl forró vízben feloldjuk.
A lisztet összekeverjük a darált mandulával, a mogyoróval és a porcukorral. A vajat apránként belemorzsoljuk, majd összekeverjük a kapucsínóval. A tésztát letakarva körülbelül 1 órára hűtőbe tesszük.
A tésztát nagyjából 6 cm hosszú hengerekre sodorjuk, utána kifli formára hajlítjuk és a sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. Előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 10 - 12 percig sütjük.
A tortacsokit gőz fölött felolvasztjuk, minden kifli tetejét belemártjuk, ezt követően durvára vágott mandulával, színes cukorral megszórjuk.
Recept letöltése
Félholdak sütemény
2009. ápr. 13. |
0
megjegyzés
|
Címkék:
Karácsonyi sütik,
Linzerek,
Tejtermék mentes
|
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése