Hozzávalók:
18 dkg méz, 20 dkg cukor, 1 vanília, 3 tojás, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál szegfűszeg, fél citrom reszelt héja, 40 dkg liszt, 1 sütőpor, 10 dkg hántolt, felezett mandula vagy fél - fél szem dióbél.
Elkészítése:
A mézet gyorsan felfőzzük, hidegre tesszük. Apránként belekeverjük a cukrot, a vaníliát, a tojásokat, a fűszereket és a citromhéjat.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral, átszitáljuk és kanalanként hozzákeverjük a mézes masszához. A tésztát kikent, magasabb szélű tepsibe tesszük és vízbe mártott késsel egy centi vastagra simítjuk.
A felezett mandulával kirakjuk úgy, hogy felszeletelés után minden szeletre négy mandula kerüljön.
Előmelegített sütőben körülbelül 25 - 30 percig sütjük.
Recept letöltése
Mézes kevert sütemény
2009. ápr. 13. |
2
megjegyzés
|
Címkék:
Karácsonyi sütik,
Kevertek,
Mézesek,
Tejtermék mentes
|
2 megjegyzés:
Kedves Angéla!
Mostanában olvastam az egyik oldalon www.nosalty.hu, hogy szalalkáli helyett egészségesebb a szódabikarbóna, amivel állítólag
ugyanazt a hatást (lazít, megemel) lehet elérni.
Van ilyen tapasztalatod?
Kedves Ismeretlen!
Sajnos nem tudok Neked ezügyben segíteni, mert nagyon kevés szalakális lapokkal készült süteményt sütök, azokat viszont a leírtak alapján készítem el.
Megjegyzés küldése