Diós muffin eperrel

2009. ápr. 11. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók:
Tésztához: 8 dkg vaj, 10 dkg cukor, 4 tojás, 3 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 3 evőkanál tej, 20 dkg darált dió.
Töltelékhez: 25 dkg eper.
Tetejére: 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál porcukor.


Elkészítése:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, ha túl nagyok félbe, négybe vágjuk. Hagyjuk jól lecsepegni.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A vajat habosra keverjük, és apránként beleszórjuk a cukrot, majd addig keverjük, amíg a massza kifehéredik. Ezután állandó keverés mellett hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, a fehérjét félretesszük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a tojásos masszához, beleöntjük a tejet, rászórjuk a darált diót, utána az egészet lazán összekeverjük. A félretett tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk.
A muffin sütő mélyedéseit kibéleljük a papírkosárkákkal, majd beletöltjük a tésztát. Egyenletesen elosztjuk rajta az epret.
A sütőben körülbelül 25 perc alatt aranysárgára sütjük. A süteményt a kosárkákkal kivesszük a formából, ezt követően rácsra téve kihűtjük.
Végezetül a fahéjat összekeverjük a porcukorral, és ezzel meghintve kínáljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel