Habos szilvás sütemény

2009. ápr. 13. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
5 tojás, 20+12 dkg cukor, fél ráma, 30 dkg liszt, 1 sütőpor, 2 dl tej, fahéj, félbevágott szilva.

Elkészítése:
A tojássárgáját a 12 dkg cukorral valamint a vajjal habosra keverjük, utána hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és a tejet.
Tepsibe simítjuk, majd megrakjuk a tetejét félbevágott, fahéjas cukorba megforgatott szilvával és 20 percig sütjük.
A tojásfehérjét a 20 dkg cukorral kemény habbá verjük, ezt követően a sütemény tetejére simítjuk és visszatesszük a sütőben.
Rózsaszínűre  megsütjük. A nagy gáztepsibe másfél szeres adag kell.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel