Kosárka

2009. ápr. 11. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 tojás.
Krém: 2,5 dl tej, 4 tojássárgája, 8 dkg porcukor, 8 dkg vaj, 1,2 dl tejszín, 2 dkg vaníliapuding-por, 1 vanília, friss vegyes gyümölcs.

Elkészítése:
Az átszitált lisztet összegyúrjuk a vajjal, tojással, cukorral, és egy csipet sóval. Fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük. Kivajazzuk a tortácskaformákat és belesimítjuk a tésztát. A széleket levágjuk. Mérsékelt tűzön 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. A krémhez a tej kétharmad részét felforraljuk a cukorral, vaníliával, vajjal. A maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport és a tojások sárgáját. A meleg tejhez keverjük, reszelt citromhéjjal ízesítjük és állandó keverés mellett összefőzzük. A kihűlt krémbe keverjük a felvert tejszínhabot. A kosárkák kétharmadáig töltjük a vaníliakrémet, majd szépen kirakjuk a feldarabolt gyümölcsökkel.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel